Sporządzanie sprawozdania finansowego za 2020

Globalny wpływ COVID-19 na gospodarki światowe może również wiązać się ze zmianami gospodarczy. Sporządzenie sprawozdania finansowego za 2020 rok będzie niewątpliwie dużym wyzwaniem dla przedsiębiorców i księgowych.

Głównym celem inwentaryzacji jest ustalenie rzeczywistego stanu aktywów i pasywów jednostki, co warunkuje prawidłowość sprawozdania finansowego i wyniku finansowego. Biorąc pod uwagę niepewność spowodowaną pandemią SARS-CoV-2, analiza wrażliwości może być szczególnie ważna dla określenia wpływu zmian znaczących założeń na szacunek księgowy, a zatem również na sytuację finansową danej jednostki. Kierownicy jednostek działając w warunkach zmiennych muszą przekuć w czyn osądy i zaplanować szacunki dotyczące kwot i ujawnień w sprawozdaniu finansowym. Dotyczy to zwłaszcza tego, czy opłacalna będzie kontynuacja działalności.

Wycena w raporcie z 2020 r. będzie się bardzo różnić od poprzednich lat nie tylko w przychodach (które na pewno będą się różnić ze względu na obecną sytuację i ograniczenia wprowadzone przez rząd), ale także o kosztach czy składnikach bilansu takich jak: należności, zapasy, zobowiązania itp., oraz w samym wyniku.

Sporządzanie sprawozdania finansowego za 2020 jest dużym wyzwaniem, dlatego warto skorzystać z pomocy doradców i specjalistów księgowych.

tekst alternatywny

TRWA PROMOCJA DO KOŃCA ROKU NA REJESTRACJĘ SPÓŁKI Z O.O.

🟥 NIŻSZA CENA: 850 PLN 🟥

➯Formularz wyceny rejestracji spółki

📑 INNE NASZE USŁUGI

Przygotowanie i złożenie sprawozdania finansowego do KRS ⌚MINĄŁ TERMIN - skontaktuj się!
Założenie spółki z o.o. z wykorzystaniem optymalinych rozwiązań na tle NOWEGO ŁADU
Utworzenie i aktywacja skrzynki do e-doręczeń elektronicznych