Zapraszamy Państwa do skorzystania z naszej pomocy przy rejestracji spółek z ograniczoną odpowiedzialnością, a także innych podmiotów prawa handlowego. Dla Przedsiębiorców, którzy działalność chcą rozpocząć od zaraz, proponujemy zakup gotowej spółki z o.o. Prowadzimy również pełną księgowość spółek (księgi handlowe).

Kancelaria

Nowe zasady sporządzania sprawozdania finansowego 2019

Sporządzanie rocznego sprawozdania finansowego z prowadzonej działalności do obowiązek znacznej części polskich przedsiębiorców. Jest to zobowiązanie ciążące na wszystkich właścicielach firm zobligowanych do prowadzenia pełnej księgowości. Jeszcze do niedawna mieli oni możliwość opracowywania tego dokumentu i dostarczania go w formie papierowej do jednego z oddziałów Krajowego Rejestru Sądowego lub jeśli chcieli w formie elektronicznej - o wiele mniej popularnej.

Nowe zasady sporządzania sprawozdania finansowego 2019 uregulowały kwestię składania tego dokumentu i ujednoliciły system. Przedsiębiorcy od nowego roku zostali stracili możliwość składania sprawozdania w papierowej wersji. Każdy właściciel firmy prowadzącej księgi rachunkowe, bez wyjątku będzie musiał złożyć sprawozdanie za 2018 rok przez Internet. Nowe zasady sporządzania sprawozdania finansowego 2019 przyczynią się do tego, że część z nich skorzysta z pomocy biura księgowego lub firmy świadczącej swoje usługi w tym zakresie. Pomoc z pewnością im się przyda, ponieważ nowe procedury w znacznym stopniu unowocześniły system składania sprawozdania, ale również zmusiły Klientów do skorzystania z nowoczesnych rozwiązań technologicznych.