Zapraszamy Państwa do skorzystania z naszej pomocy przy rejestracji spółek z ograniczoną odpowiedzialnością, a także innych podmiotów prawa handlowego. Dla Przedsiębiorców, którzy działalność chcą rozpocząć od zaraz, proponujemy zakup gotowej spółki z o.o. Prowadzimy również pełną księgowość spółek (księgi handlowe).

Kancelaria

Pomoc w złożeniu sprawozdania finansowego za 2019

Sprawozdanie finansowe określa wynik finansowy firmy na przestrzeni ostatniego roku obrotowego i pozwala względnie określić kondycję finansową działalności. Składanie takiego dokumentu to obowiązek wszystkich przedsiębiorców wpisanych do KRS, w formie elektronicznej ustrukturyzowanej, a od roku 2020 także podatników CIT.

Nasza pomoc w złożeniu sprawozdania finansowego za 2019:
1. Sporządzanie sprawozdania.
Zajmuje się tym osobą, której powierzona jest księgowość. Musi ona wygenerować plik w odpowiednim formacie, zgodnym ze strukturą logiczną MF i umieścić w niej: bilans, rachunek zysków i strat oraz informację dodatkową.

2. Złożenie podpisu.
Podpis składa osoba, która sporządziła sprawozdanie oraz kierownik/kierownicy firmy. Można podpisać dokument: Profilem Zaufanym, elektronicznym podpisem kwalifikowanym oraz od niedawna elektronicznym dowodem tożsamości.

3. Zatwierdzenie sprawozdania.
Zatwierdzenie sprawozdania przez organy rządzące polega na podjęciu uchwały, która musi zostać podpisana w odpowiednim terminie.

4. Wysłanie sprawozdania.
Firmy wpisane do KRS przesyłają formularz właśnie do tej instytucji, natomiast podatnicy CIT do Szefa KAS.

Powyższe wskazówki i pomoc w złożeniu sprawozdania finansowego za 2019 powinny być wystarczające, aby odpowiednio załatwić sprawę związaną ze sprawozdaniem finansowym.

WYPRZEDAŻ!
  SPÓŁKI Z O.O. ZE STAŻEM:

- 1-3 miesiące: 2900 zł (wcześniej 3500 zł)
- 8-10 miesięcy: 3900 zł (wcześniej 4400 zł)
- ponad 12 miesięcy + aktywny VAT: od 4900 zł (wcześniej od 7400 zł)