sprawozdanie finansowe za 2019

Składanie sprawozdania finansowego 2020 pomoc

Każda organizacja pozarządowa jest zobligowana do sporządzania sprawozdania finansowego za ubiegły rok obrotowy. Od roku 2019 sporządzenie składa się elektronicznie oraz w tzw. strukturze logicznej. Aby wykonać to zadanie można użyć bezpłatnego narzędzia, które udostępnia Ministerstwo Finansów: e-Sprawozdanie Finansowe. Gotowe sprawozdanie przesyła się drogą internetową do Krajowego Rejestru Sądowego.

Subscribe to RSS - sprawozdanie finansowe za 2019

Już wkrótce posiadanie adresu do doręczeń elektronicznych będzie obowiązkowe dla wszystkich podmiotów wpisanych do KRS. Spółki założone przed 05.07.2022 już teraz muszą złożyć wniosek o wydanie adresu.